Śniadanie po marokańsku!

...Podnieść pokrywkę, zdejmij patelnię z palnika i połóż ją na dużej, drewnianej desce na środku stołu. Posyp raz jeszcze obficie kuminem, dodaj świeżej kolendry i podaj chleb...

Czytaj więcej...

Harira - tylko tyle i aż tyle!

Danie charakterystyczne dla ludności berberyjskiej, której głównym celem jest przywrócenie sił muzułmanom podczas ramadanu.

Czytaj więcej...

Przysmak z Wysp Kanaryjskich

Idealny dodatek do kawy lub pikantnej gorącej czekolady. Z tymi ciasteczkami poznasz prawdziwy smak Hiszpanii.

Czytaj więcej...

Obiad po kanaryjsku!

Papas arrugadas z mojo rojo oraz mojo verde to niekwestionowany faworyt w daniach kuchni kanaryjskiej. Gotujesz razem z nami?

Czytaj więcej...

Tagliatelle z prosciutto i grana padano czyli to, co we Włoszech najbardziej aromatyczne!

Wyrazistość tego jakże łatwego dania to jego główny atut. Podczas pałaszowania można mówić: takie to łatwe, a takie dobre...

Czytaj więcej...

Od czego się uzależniliśmy w Gruzji, czyli jak zrobić chinkali?

Chinkali to tradycyjne, gruzińska potrawa. Niezwykle aromatyczna i sycąca, ale aby ją przygotować należy znać kilka magicznych składników takich jak...

Czytaj więcej...